Rezervari
0749190570 (Vodafone)
0741031455 (Orange)

Bd Republicii Nr 9, Eforie Nord
PREMIATI DE AMFOSTACOLO.RO !
AMFOSTACOLO.RO ne recomanda pentru raportul calitate-pret pe litoral!
Ultimele noutati le punem pe Feis

Sunset Sea-mphony 2020

August 8th, 2020

Sunset Sea-mphony vă așeaptă și azi cu două concerte. Iată care este alegerea muzicală a dirijorului Răzvan Metea pentru cele două spectacole. Accesul publicului este gratuit.

Parcul Arheologic (de la ora 19.00)

1. What a wonderful world

2. Stand by me

3. Dancing queen

4. September

5. You’re the one that I want

6. Wake me up before you go go

7. Andrii Popa

8. Până când nu te iubeam

9. Drumurile noastre

10. Bunica bate toba

11. Basul și cu toba mare

12. Ziua Vrăjitoarelor

13. 20 de ani

14. Dj Vasile/Miorița

Faleza Cazinoului (de la ora 21.00)

1.Take on me

2. I’ll never love again

3. Mad about you

4. Game of Thrones

5. The pink panther

6. Billie Jean

7. Hey Jude

8. Waterloo

9. Dancing queen

10. Happy

11. Crazy in Love

12. Despacito

13. Smells Like Teen Spirit

14. Uptown Funk

Cherhanalele de pe litoral

August 12th, 2019

Cel mai nordic punct al litoralului constănţean, Vadu are o cherhana situată chiar pe plaja sălbatică – Cherhanaua Bosoancă. Vadu este situat la 40 kilometri de Constanţa, după Corbu, pe drumul spre mare. La Năvodari, pe sub podul care traversează Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari este ascunsă Cherhanaua Taşaul, denumită după lacul pe marginea căruia este situată. La Pescărie – cum este cunoscut hotarul dintre Mamaia şi Constanţa – este Pontica, o cherhana mică situată aproape de piaţa de peşte. În Constanţa există On Plonge, în Portul Tomis sau cea din Mamaia. Ieşind din Constanţa spre sudul litoralului, Agigea pune în drum două cherhanale vecine: Pescăria lui Matei şi Golful Pescarilor, tot pe malul mării. Pe plaja îngustă dintre Eforie Nord şi Sud sunt două cherhanale: Între Ape (pe plaja Azur) şi Poarta Apelor (lângă tabără). Denumirile vorbesc despre localizarea de pe malul Mării Negre, peste drum de lacul Techirghiol şi aproape de lacul Belona. La 23 August este cherhanaua cu acelaşi nume, la Olimp este Lacul Racilor lângă lacul Tatlageac, iar la capătul drumeagului spre mare este vestita cherhana Popasul Pescarilor, pentru care trebuie să treci cu pasul o cale ferată pe care circulă trenul de Mangalia. La Venus este Satul pescăresc, la Mangalia este Cazemata lu’ Puiu, iar la 2 Mai sunt Acvamarin, Micul Golf sau cherhanaua 2 Mai. La Vama Veche, cherhanaua fără nume cu uşa colorată este detectabilă după fumul gros de la plitele ce sfârâie non-stop.

Sursa: Adevarul.ro


Recomandare culinara – midii

March 5th, 2019

Avem o recomandare pentru amatorii de midii pentru care nu exista decat alternativa vizitei la Dalboka pentru a manca la ferma de acolo: midii se gasesc si la o ferma din Eforie.

Puteti vizita restaurantele locale alimentate de ferma (chiar langa ferma este o cherhana cu restaurant), sau puteti cumparat direct midii proaspete pe care le puteti prepara dupa preferinte. Nu este greu, este placut si sunt destule retete de incercat.

Restaurante langa ferma: ‘Pescaria lui Matei’ si ‘Golful Pescarilor’.

Aeromania

June 23rd, 2018

Evenimentul de aviaţie Aeromania 2018 de pe Aeroportul Tuzla creşte vizibil şi constant – nu doar ca număr de vizitatori, ci şi ca program. Anul acesta, Aeromania are o nouă structură, cu 3 zile de activităţi destinate publicului: 13-15 iulie, iar intrarea este liberă de vineri până duminică inclusiv. Read the rest of this entry »

Mersul cu picioarele goale

February 4th, 2018

Te-ai intrebat vreodata de ce ai un sentiment atat de placut sa ‘zaci’ pe plaja? Read the rest of this entry »

Scufundari acvatice

August 8th, 2017
Începând din această toamnă, agenţiile de turism vor oferi turiştilor o nouă aventură: scufundări acvatice în zone protejate şi la epave.

Read the rest of this entry »

Gradina Botanica Techirghiol

July 9th, 2017
Reprezentanţii Primăriei Techirghiol au anunţat că, începând din 5 iulie 2017, s-a redeschis Grădina Botanică din localitate.
Astfel, aceasta va fi închisă luni şi marţi, iar în restul zilelor, inclusiv duminică, va fi deschisă în intervalul orar 13.00- 21.00. Mai mult, au fost stabilite şi taxele de intrare, urmând ca adulţii să plătească 10 lei, copiii peste cinci ani, pensionarii, elevii şi studenţii urmând să achite cinci lei. De asemenea, grupurile organizate cu componenţa de peste 15 persoane vor achita cinci lei de persoană.

Grădina Botanică din Techirghiol este amenajată de autorităţile locale pe esplanada sudică a lacului, proiectul fiind finanţat din fonduri europene transfrontaliere. Practic, este o replică autohtonă a celebrului parc dendrologic de la Castelul Reginei Maria, din Balcic, ce constituie o destinaţie de renume şi un punct de referinţă pentru turismul litoral bulgăresc.

Potrivit edilului Iulian Soceanu, Grădina Botanică ocupă 56.000 metri pătraţi. Pe întreaga suprafaţă au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori şi arbuşti, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioşcuri şi foişoare şi a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferinţe sau activităţi culturale, precum şi o seră pentru plantele exotice şi colecţia de cactuşi.

În zona parcului dendrologic a fost amenajată şi o tablă pentru un joc de maxi şah şi au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria şi pe Regele Mihai I.

Read the rest of this entry »

Evenimente litoral minivacanta 1 iunie 2017

May 31st, 2017

Evenimentele din minivacanta 1-5 iunie 2017 pe litoral: Read the rest of this entry »

Minivacanta 1 Mai 2017

April 18th, 2017

Vara 2017 debuteaza cu minivacanta de 1mai, unde sunt programate o multime de evenimente:

Read the rest of this entry »

Beneficii mai putin stiute pentru bebe la mare

April 9th, 2017

Nu doar infuzia de aerosoli si vitamina D sunt motivele pentru care copilului ii prieste la mare.

Read the rest of this entry »

Parc de aventura pe litoral – al doilea cel mai mare din tara

April 2nd, 2017

Din 2015 exista parc de aventura si in Constanta, la Neptun, al doilea ca marime din tara, dupa cel de la Brasov.

Read the rest of this entry »

Concurs Techirghiol

September 5th, 2016

Intre 10 si 12 septembrie are loc un adevarat regal de sporturi nautice si pe plaja la Techirghiol.

Festivalul Naţional al Sporturilor Nautice şi pe plajă, ediţia I-a, este un eveniment public dedicat sportului de masă fiind inclus de Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRST) în calendarul competiţional Read the rest of this entry »

Regata Marilor Veliere

September 2nd, 2016

După succesul primei ediţii din 2014, Constanţa va fi din nou gazda “Regatei Marilor Veliere” din Marea Neagră. Evenimentul va avea loc între 8 şi 11 septembrie, în portul Constanța. Sunt aşteptate la start 15 veliere din şase ţări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj.

Read the rest of this entry »

Dobrogea pe bicicleta

July 17th, 2016

Sunt mai multe trasee din Dobrogea care pot fi strabatute pe bicicleta, timp in care se pot admira frumuseti naturale si vestigii istorice.

Read the rest of this entry »

Insolatia la copii – tratament si prevenire

July 17th, 2016

Insolatia copilului este o afectiune frecventa in timpul verii. Parintii trebuie sa stie ca netratata corespunzator poate avea efecte grave. Ce este insolatia? O forma de hipertermie, mai exact organismul este supraincalzit si nu reuseste prin mijloace proprii sa-si coboare temperatura.

Read the rest of this entry »

Cura de aerosoli in septembrie

August 26th, 2015

Odata cu terminarea verii, a caldurii excesive si a aglomeratiei va invitam la Eforie Nord la o cura de aerosoli efectuata corect, pe toata durata extrasezonului (inclusiv iarna). Read the rest of this entry »

Evenimentele culturale ale verii pe litoral

July 21st, 2015

In fiecare zi de luni, cu începere de la ora 20.30, copiii se pot bucura de personajele îndrăgite Zurli la Teatrul de Vară Jupiter. Read the rest of this entry »

Spectacolul aeronautic Aeromania

June 28th, 2015
Cel mai mare show aviatic de la malul mării va avea loc pe 4 iulie 2015 la aerodromul Tuzla si va avea tot ce-i place turistului: muzică rock, acrobații aeriene, un show de mașini retro și o expoziție statică de aparate de zbor, dar și multe alte atracții:

Read the rest of this entry »

Prima Editie a Festivalului Pescarilor la Eforie

June 21st, 2015

Prima ediţie a Festivalului Pescarilor de la Eforie debutează in 2015, în perioada 26-28 iunie in statiune fiind asteptati atat pasionatii de pescuit, cat si cei care prefera preparatele din peste.
Read the rest of this entry »

Evenimente litoral – Festivalul de film Nomad 23-28 iunie intrare libera

June 16th, 2015

Intre 23 si 28 iunie 2015, piaţa Ovidiu se va transforma în cel mai mare cinematograf în aer liber. Pe un ecran gigant vor rula filme apreciate precum “Aferim!”, “Trenul vieţii”, “Paşaport de Germania” şi “Toto şi surorile lui”. Read the rest of this entry »