Regata Marilor Veliere

După succesul primei ediţii din 2014, Constanţa va fi din nou gazda “Regatei Marilor Veliere” din Marea Neagră. Evenimentul va avea loc între 8 şi 11 septembrie, în portul Constanța. Sunt aşteptate la start 15 veliere din şase ţări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj.

Escale vor fi în porturile ruseşti Novorossyissk şi Soci, iar finalul va fi la Varna.

Program:

Navele vor ajunge în port joi dimineață, între orele 8 și 12. Ceremonia de deschidere va avea loc începând cu ora 13 și va dura aproximativ o oră.

Toate navele prezente în port vor putea fi vizitate pe 8 septembrie între orele 14 și 20, vineri, 9 septembrie și sâmbătă, 11 septembrie toată ziua, dar și duminică până în ora 12. Sunt patru zile în care să te poți bucura de fiecare colțișor de navă, să îi descoperi fiecare secret și să-i asculți povestea.

Poate cea mai atractivă și plină de evenimente zi e vineri, atunci când vom începe cu mai multe competiții sportive adresate echipajelor velierelor. Acestea vor avea loc la scena Terminalului Pasageri din port de la ora 10. Tot vineri, dar între 17:30 și 18:00 va avea loc Parada Echipajelor pe traseul Terminal Pasageri – Poarta 1 – Faleza Casino – Strada Remus Opreanu – Piața Ovidiu.

După sfârșitul paradei, în Piața Ovidiu va avea loc și decernarea premiilor Regatei Mării Negre 2016.

Regata de anul acesta își va desfășura ceremonia de închidere sâmbătă de la ora 23, prilej cu care se va organiza un foc uriaș de artificii. Cu toate astea, navele vor pleca din port abia duminică începând cu ora 16, urmând să încheie Regata Marilor Veliere cu o paradă de-a lungul coastei orașului Constanța.

O noutate a acestei ediții este că organizatorii au adăugat şi diversitatea culturală specifică Dobrogei: muzica, dansurile, artizanatul și gastronomia fiecărei etnii dobrogene vor fi prezente în cele patru zile pentru a completa spectacolul oferit de nave și de echipaje.

Totul va începe joi, 8 septembrie, ora 19.00, prima seară de concerte va aduce pe scena din Terminalul de Pasageri din Portul Contanţa spectacolul Ciuleandra, inspirat din teme și motive tradiționale, un spectacol de sunet, lumini, teatru și dans.

Spectacolul va fi urmat de recitalul fetelor de la Cvartet Anima, iar în cele din urmă de un super show realizat de trupa Vama.

Vineri, 9 septembrie, vor urca pe scenă Corina și trupa Vunk. Totul va începe de la aceeași oră, 19.00, și se va încheia în jurul orei 23.00.

În fiecare seară, înaintea concertelor principale veţi avea parte de un spectacol de cântece și dansuri organizat de etniile dobrogene.

Pentru cea de-a treia și ultima zi de concerte, 10 septembrie, pe scenă vor urca Ligia Hojda și Loredana, care promit să facă un show extraordinar, exact așa cum trebuie pentru a încheia împreună o ediție spectaculoasă a Regatei Marilor Veliere.

Alături de ele pe scenă vor urca și cei de la Vega Band, iar în cele din urmă noaptea de sâmbătă se va termina un foc impresionant de artificii.

Cateva prezentari ale navelor:

Nave

http://www.evz.ro/o-armada-de-15-mari-veliere-va-asalta-portul-constanta-intre-8-si-11-septembrie-foto-impresionant.html