Recomandari

Recomandari pentru vizitatorii nostri:

– Cele mai aproape plaje de noi (10-15 minute de mers pe jos, adica 600-800m) sunt Acapulco, Steaua de Mare si Debarcader, cele mai cunoscute din Eforie Nord. In 2015 aceste plaje au fost latite foarte mult (50-70m latime) astfel ca asigura conditii optime, sunt la fel de spatioase cum era inainte doar plaja Belona.

plajalargaeforie4plajalargaeforie2

O alta varianta este plaja Belona. De la noi este insa departe pe jos, doar cu masina este fezabil, atat in zona hotel Europa (aglomerata), cat si in zona Vraja Marii (baile reci, capatul opus noua al statiunii).   Avantajul ar fi ca plaja este mai putin aglomerata si nu mai exista faleza, adica multe scari de urcat si coborat (cum au restul plajelelor din Eforie Nord).

– Puteti lua in calcul si vizita la plajele dintre Eforie Nord si Sud (exemplu plaja Azur), sau din  alte statiuni sau localitati in curs de a deveni statiuni, exemplu Tuzla, situata la numai 10 KM de Eforie Nord si care are o plaja salbatica, cu nisip fin, dar din fericire putin cunoscuta si deci mai libera; din Eforie Nord puteti vizita relativ rapid si plajele din statiunile din sudul litoralului.

– Locatia vilei (pe bulevardul principal, la intrarea in Eforie Nord, sensul de mers dinspre Constanta) ne situeaza mai departe de zgomotul si agitatia specifice centrului statiunii, dar in acelasi timp este o zona vie, de promenada spre si dinspre centrul statiunii; tot din 2016 a fost amenajata faleza din Eforie Nord ca loc de promenada:

plajalargaeforie5

– Pentru cumparaturi va recomandam Lidl (langa gara Eforie Nord, 2Km distanta de la noi),  Selgros Agigea (la 5Km) si Auchan (fost Real) (la 10Km, la intrarea in Constanta) – preturile fata de statiune fiind mult mai avantajoase; cu un drum la 3-4 zile si folosind frigiderul din dotarea fiecarei camere puteti economisi sume importante.

 

– Parcarea – pe spatiul dintre trotuar si vila se pot parca 6 masini. Alte 8 masini se pot parca pe bulevard in fata vilei, unde din cele 2 benzi pe sens una se foloseste pentru parcare. Parcarea in fata vilei nu se plateste. Nici in restul statiunii nu se mai plateste, dar atentie la centru in unele zone unde sunt semne de interzis parcare, pentru ca uneori se blocheaza rotile!

– Restaurantele si autoservirile sunt foarte aglomerate la ora meselor in Eforie – e recomandat sa luati ‘la pachet’ si sa serviti masa la vila. Exista deasemenea si optiunea de a comanda cu livrare la vila (pizzeria Corner, restaurant Chandelier, sau restaurant chinezesc Shanhay).

Atunci cand veniti si plecati de la mare puteti vizualiza in timp real traficul de pe autostrada (daca se merge normal sau sunt blocaje) cu aplicatia Google Trafic: https://www.google.ro/maps/@44.1145985,28.5604834,11z/data=!5m1!1e1

plajalargaeforie1