Mersul cu picioarele goale

Te-ai intrebat vreodata de ce ai un sentiment atat de placut sa ‘zaci’ pe plaja? Sau de ce te simti energizat(a) dupa o plimbare cu picioarele goale pe nisip sau pe iarba?

Cercetarile arata ca legatura cu pamantul duce la imbunatatiri semnificative ale afectiunilor inflamatorii, durerilor cronice, tulburarilor de somn, stres, tensiune musculara, dureri de cap etc.

Ceea ce stiinta încearca sa valideze acum figureaza de sute de ani în principiile de baza ale medicinei traditionale. Culturile vechi din intreaga lume onoreaza conectarea cu pamantul.

In medicina chinezeasca, acest principiu poarta denumirea de Qi sau Chi, in traditia ayurvedica se numește Prauna. Vechii amerindieni credeau că organismul este curatat, vindecat si fortificat daca intra în contact cu pămantul -prin urmare bolnavii făceau sesiuni de tratament stand așezați pe sol sau mergand desculti.

Mersul cu picioarele goale pe nisipul cald al plajelor este o reflexoterapie naturala.

Exista miscari in intreaga lume care prezinta beneficiile mersului cu picioarele goale: http://www.livingbarefoot.info/

Exista si in Romania alei amenajate special pentru mersul cu picioarele goale, la Valcea, Sfantu Gheorghe, etc. dar mersul pe plaja fierbinte poate fi experimentat cel mai bine la mare.