Rute alternative pentru a evita aglomeratia pe drumul spre mare:

Ruta 1: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Cernavoda – la rondul de la iesirea de pe autostrada faceti stanga, nu dreapta, spre Cochirleni – Rasova – Aliman – Ion Corvin (stanga aici) – Adamclisi (faceti si o oprire la cetate si la monument, merita!) – Deleni – Cobadin – Topraisar– Eforie Nord.

Starea drumului: in general buna, mai ales de cand portiunea de 1.5 km care era inca in lucru langa Rasova, ‘dotata’ cu pietris alb, a fost complet refacuta. Cu destule gropi pe serpentinele dintre Floriile si Ion Corvin, apoi in stare buna si foarte buna de acolo inspre mare. Atentie la unele portiuni cu denivelari insa.

Update noiembrie 2010: traseul este mai lung cu circa 30-40km decat traseul clasic, dar daca punem la socoteala ca primii 30 de km sunt absolut incantatori ca si peisaj (suisuri si coborasuri, lacuri si Dunare langa podis , localitati pescaresti), nu sunt kilometri parcursi degeaba. Timpul castigat pe acest traseu destul de necirculat merita petrecut la Adamclisi. Drumul e proaspat asfaltat pe multe portiuni,singura zona cu gropi e pe la Cobadin.

Ruta 2: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Lehliu – Calarasi – traversare cu bacul – Ostrov – Ion Corvin – Adamclisi – Cobadin – Topraisar– Eforie Nord.

Drumul dintre Lehliu si Calarasi este in stare foarte buna, mai putin in Calarasi. Atentie la radarele din satele de pe drum.

Categories: Eforie Nord

1 Comment

Pod in reparatii la Cernavoda · January 12, 2011 at 6:55 pm

[…] Intrarea in reparatii a podului peste ecluza de la Cernavoda nu inseamna neaparat cresterea timpului in care se parcurge drumul pana la mare. Este chiar un bun motiv de a scapa de compania tonajelor grele pentru o portiune de traseu. Pur si simplu la iesirea de pe autostrada A2 se va intra prin orajul Cernavoda (pe unde traficul greu nu are voie) si apoi se intra pe drumul normal 22C. Pentru statiunile din sud, cum este si Eforie Nord , noi recomandam in continuare si traseul de aici (ruta 1): https://www.vilarocco.ro/eforie-nord/rute-alternative-spre-eforie-nord […]

Comments are closed.