Rezervari
0749190570 (Vodafone)
0741031455 (Orange)

Bd Republicii Nr 9, Eforie Nord
PREMIATI DE AMFOSTACOLO.RO !
AMFOSTACOLO.RO ne recomanda pentru raportul calitate-pret pe litoral!
Ultimele noutati le punem pe Feis

Tratamente cu apa de mare

Tratamente externe cu apa de mare:

* Acneea – se retrage in urma bailor in mare si a expunerii repetate la soare (dar nu la ore de insolatie maxima si nu pentru perioade foarte lungi de timp), daca este foarte bine respectata si igiena. Apa de mare are efecte reglatoare endocrine, ajutand la eliminarea din radacina a acestei afectiuni. Apoi, apa de mare are efect antiinflamator si, impreuna cu nisipul, curata pielea si desfunda porii, regleaza secretia de sebum.
* Boala piciorului de atlet – baile indelungate de picioare in apa marii si mersul descult pe nisip fac adesea sa se vindece ca prin farmec aceasta infectie ce prolifereaza in mediul anaerob din incaltaminte. Ea insa cedeaza relativ rapid, dupa 10-20 de zile de cura, cu mers descult si bai in apa marina (cu cat gradul de salinitate al apei este mai mare, cu atat efectele antimicotice sunt mai puternice).
* Candida genitala – se vindeca foarte rapid, daca se fac irigatii vaginale (la femei) si spalaturi ale zonei balano-preputiale (la barbati), cu apa de mare, de doua-trei ori pe zi. Apa de mare este foarte bogata in iod, in sare, in alte substante cu efect antifungic, care echilibreaza flora genitala. Foarte multe persoane au constatat, chiar fara sa faca spalaturi speciale, doar in urma unor simple bai in mare, disparitia simptomelor deranjante ale acestei afectiuni.
* Alergia cutanata – se amelioreaza in timpul curei marine, in primul rand datorita apei si a aerosolilor marini, despre care am vorbit anterior, care au efect usor imunosupresor si diminueaza intensitatea reactiilor alergice. In eczemele alergice, apa are si efect antiinflamator direct. Baia in mare, spalarile fetei cu apa de mare si tratamentul cu aerosoli sunt recomandate si in conjunctivita alergica.
* Rinita cronica (alergica si infectioasa) – celor care au asemenea probleme le recomandam urmatoarea terapie, practicata de doua ori pe zi: se ia apa de mare in pumn, se duce in dreptul uneia dintre nari (cealalta fiind obturata cu degetul) si se aspira (se trage pe nas) cu putere, de mai multe ori, pana se obtine o drenare si o curatare satisfacatoare. Se repeta procedeul si cu cealalta nara. Un tratament dureaza minimum 12 zile. Va lasam sa-i descoperiti singuri eficienta. Mai trebuie adaugat ca in ultimele doua decenii, cateva firme prestigioase de medicamente au scos pe piata mai multe preparate contra rinitei cronice si sinuzitei (care sunt o problema tot mai mare din cauza poluarii), care s-au bucurat de un succes enorm. Compozitia lor: apa de mare 100% preluata de la adancimi ceva mai mari, asa incat sa fie cat mai putin poluata biologic si sa se conserve pe o perioada lunga. Instilatiile nazale cu aceasta apa fac adevarate minuni, acolo unde cele mai savante spray-uri si solutii nu au dat rezultate.
* Zgarieturi, rani superficiale – simpla baie in mare este de natura sa reduca timpul de vindecare de 2-3 ori, precum si sa impiedice eventualele infectii sau cicatrizarile inestetice. Baia in apa de mare este recomandata intr-o anumita faza a vindecarii, cu avizul medicului, si pentru cicatrizarea estetica a interventiilor chirurgicale.

Tratamente interne cu apa de mare:
Trecand peste gustul neplacut al apei de mare, efectele unei cure cu ea merita toata atentia, deoarece insumeaza rezultatele ingerarii mai multor casete cu oligoelemente si enzime (pe care apa de mare le contin). Reteta este simpla si deloc costisitoare: se bea in prima zi o inghititura de apa, crescandu-se cu o inghititura progresiv, pana se ajunge la un litru pe zi si apoi in descrestere, pana la o inghititura. Este o metoda de a elimina neplacutele colite de fermentatie, tulburarile de calcifiere si demineralizarile, debilitatea fizica. Pentru a trata lipsa poftei de mancare se iau doua lingurite de apa de mare inainte de masa. Un alt efect al curei cu apa de mare este sporirea imunitatii la unele boli infectioase, care afecteaza mai ales aparatul respirator (cum ar fi gripa, amigdalita, racelile in general). Apa de mare mai intervine favorabil in metabolismul glucidelor si lipidelor, fiind un mijloc de dezintoxicare a organismului, precum si un ajutor pentru reglarea greutatii corporale.

Terapia cailor respiratorii
De curand, cateva firme de medicamente au scos pe piata preparate contra rinitei cronice si a sinuzitei (care sunt in Occident o problema tot mai mare, din cauza poluarii) care s-au bucurat de un succes enorm. Compozitia lor: apa de mare 100% preluata din larg, de la adancimi mari, asa incat sa fie cat mai putin poluata. Instilatiile nazale cu aceasta apa fac adevarate minuni, acolo unde cele mai savante spray-uri si solutii nu au dat rezultate. Celor care au asemenea probleme le recomandam de doua ori pe zi urmatoarea terapie: se ia apa de mare in pumn, se duce in dreptul uneia din nari (cealalta fiind obturata cu degetul) si se aspira (se trage pe nas) cu putere, de mai multe ori, pana se obtine o drenare si curatare satisfacatoare a sinusurilor nazale. Se repeta procedeul si cu cealalta nara. Un tratament dureaza minimum 12 zile si va lasam sa-i descoperiti eficienta.
Apa de mare mai este folosita ca gargara sau pentru clatirea gurii in tratamentul gingivitelor si stomatitelor, a durerilor de gat persistente, a amigdalitelor. In acest scop, este bine sa se foloseasca apa de mare luata mai departe de tarm pentru a fi mai pura si trebuie diluata in proportie de 1:3 pana la 1:4 cu apa dulce.

Sursa: formula-as

Interesati de cazare litoral?

One Response to “Tratamente cu apa de mare”

  1. Sfaturi pentru baile la mare Says:

    […] Tratamente cu apa de mare « Starea plajelor de pe litoral […]