Rezervari
0749190570 (Vodafone)
0741031455 (Orange)

Bd Republicii Nr 9, Eforie Nord
PREMIATI DE AMFOSTACOLO.RO !
AMFOSTACOLO.RO ne recomanda pentru raportul calitate-pret pe litoral!
Ultimele noutati le punem pe Feis!

Ce sunt aerosolii

Aerosolii sunt foarte importanti in cresterea imunitatii copiilor mici.

Daca aveti probleme cu racelile copiilor, o idee buna pentru cresterea imunitatii este cura de aerosoli marini, cura ce se poate face in orice anotimp!

Aerosolii marini sunt particule microscopice obtinute din combinarea apei de mare cu aerul si care astfel sunt inhalati pe caile respiratorii in plamani.

Acesti aerosoli au avantajul ca sedimenteaza lent, se resorb rapid prin bronhii si pot strabate un strat subtire de lichid fara a se dizolva.

Aerosolii marini sunt ionizati negativ si contin clorura de sodiu, iod, brom, magneziu, calciu.

Ca şi o curiozitate, cu cat cantitatea de aerosoli salini este mai mare (spre optim) în atmosfera, aceasta cu atat devine mai limpede, putandu-se vedea pana departe. Cantitatile de aerosoli salini determină deci, gradul de nebulozitate atmosferica.

Aerosolii marini sunt indicati in boli pulmonare (bronsite, bronsiolite, astm bronsic) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

Cura cu aerosoli la mare este cu atat mai binevenita cu cât tot anul caile aeriene superioare sunt poluate.

Dupa venirea la mare, circa trei zile, cei mici pot avea asa-zise crize de adaptare care se manifesta prin nas înfundat sau dureri de urechi.

Cura heliomarina ideală durează 18 zile. Cei care au un sejur mai mic pe litoral trebuie să stea însă cel puţin zece zile pentru a se vindeca printr-un astfel de tratament.

Aerosolii marini au rolul de a stimula reactivitatea organismului la alergeni. Ei sunt responsabili pentru eliberarea unui hormon numit cortizol, care scade inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale, in cazul rinitei si a celei bronhice, in cazul astmului bronsic. Aceasta iesire din mediul alergenic in mediul bogat in aerosoli aduce o reparare a tesuturilor iar organismul ramane cu o crestere a secretiei de cortizol o perioada indelungata.

Concentratia maxima de aerosoli este zona digurilor, deoarece acolo se sparg valurile – statiunea cu cele mai multe diguri si la distante relativ mici unul de altul este Eforie Nord.

Cura de aerosoli e indicata in orice anotimp si indiferent de vremea de afara.

Tot in Eforie Nord mai puteti beneficia si de apa din lacul Techirghiol – are o concentratie foarte mare de sare, iar prin inhalarea nazala duce la curatirea tuturor mucozitatilor celor mici ( e bine sa luati si acasa o sticla pentru a avea pe parcursul anului).

Familiilor cu copii mici noi le recomandam sa vina la Eforie Nord in  extrasezon (octombrie-mai) din mai multe motive:

- se evita aglomeratia si este mai curat decat vara;

- apa fiind mai rece, copiii nu sunt tentati sa stea prea mult in apa sau deloc, fiind mai usor de supravegheat (ii puteti trimite astfel si cu bunicii de exemplu);

- preturile sunt mult mai mici, cel putin la cazare puteti iesi de 3-4 ori mai ieftin decat vara.

Vila noastra este locatia ideala pentru astfel de cure – fiind singura vila din Eforie Nord cu loc de joaca amenajat inauntru, copiii se joaca si se simt bine si cand nu sunt pe malul marii – curele de aerosoli se pot face inclusiv in lunile de iarna!

Pagini similare : Climatul marin

Mai multe detalii despre vila Rocco: Servicii Poze

Comments are closed.